Субота, 04.05.2024, 18:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Обдаровані діти
Співпраця
Міні-чат
200
Наше опитування
Яку інформацію Ви шукаєте?
Всього відповідей: 21
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
Особистий кабінет
Для перегляду мініпрофіля, увійдіть на сайт як користувач.
отримай сертифікат
Календар
«  Вересень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Події дня
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми в мережі
Каталог образовательных сайтов Каталог - Сайти шкіл та освітніх закладів
Наша кнопка
Друзі сайту
Методсовет
Головна » 2016 » Вересень » 15 » Запрошують на виставку!
17:09
Запрошують на виставку!

Глухівський краєзнавчий музей запрощує школярів та всіх жителів міста на чудову народознавчу виставку, яку презентує Сумський обласний музей ім. Н. Онацького. Під чарівною назвою: «Нематеріальна культурна спадщина людства: Петриківські розписи, Кролевецькі рушники», приховані неймовірні враження та потужні емоції, які принесе гостям виставки побачене.  

«Експонати, які представлені у головній залі, збиралися у пошукових експедиціях у минулому столітті. Тут можна побачити найрізноманітніші рушники, котрі виділяються своєю надзвичайно оригінальною колористикою, власною ритмікою узорів, багатством орнаментів та форм. Майстрині минулого століття настільки гармонійно поєднали червоно-білі кольори, що кролевецькі рушники стали знаменитими не тільки на Сумщині, а й в усьому світі. 

А зразки петриківського розпису тут представлені здебільшого на «мальовках» – малюнках на тонкому папері, що виконується переважно темперою (змішаною фарбою). Цей розпис оформився у малярський вид мистецтва в селищі Петриківка, що на Дніпровщині. Не дивлячись на те, що представлені панно були виконані більше ніж півстоліття тому, барви і досі не втратили свою яскравість, а поєднання кольорової палітри викликає захоплення. На цих полотнах оживають казкові птахи, політ метелика, буйний цвіт польових квітів. До речі, у грудні 2013 року організацією ЮНЕСКО петриківський розпис було занесено до репрезентаційного списку об’єктів нематеріальної культурної спадщини світу!» - повідомляє Сумська обласна газета "Неделя"

Всі бажаючі зможуть відвідати виставку та помилуватися самобутніми зразками рушників і народного розпису до 27 вересня. Справжнє свято автентичної української краси завітало до нашого міста! Не пропустіть його!

Фото Марини Мекеди, Сумська обласна газета "Неделя"

Категорія: Новини школи | Переглядів: 474 | Додав: Pochatkova6 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar