Середа, 24.04.2024, 11:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Обдаровані діти
Співпраця
Міні-чат
200
Наше опитування
Яку інформацію Ви шукаєте?
Всього відповідей: 21
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
Особистий кабінет
Для перегляду мініпрофіля, увійдіть на сайт як користувач.
отримай сертифікат
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Події дня
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми в мережі
Каталог образовательных сайтов Каталог - Сайти шкіл та освітніх закладів
Наша кнопка
Друзі сайту
Методсовет
Головна » 2015 » Вересень » 22 » З ювілеєм тебе, рідна школо!
15:30
З ювілеєм тебе, рідна школо!

Ой, як же швидко ті роки летять!
Вони нестримні, наче вітер в гаї.
Вже нашій школі двадцять п’ять,
А ніби тільки вчора відкривали.

 

Глухівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №6 уперше прийняла своїх учнів 1 вересня 1990 року. Саме з цього часу починає відлік славна історія навчального закладу. Розрахована на 1296 місць, школа випустила зі своїх стін у доросле життя більше семи тисяч учнів.

Щороку зграйки схвильованих першачків потрапляють у турботливі руки мам-наставниць. Учителі початкової ланки – це колектив досвідчених педагогів, який опікується маленькими мрійниками-непосидами. Галасливі й допитливі, учні школи першого ступеня навчання займають нижні поверхи школи, де для них облаштовані затишні класи, простора спортивна зала, зручний і красивий кабінет інформатики

«Найперше, що має зробити вчитель, - це розвинути в учня дух допитливості», - казав Дмитро Менделєєв. Саме тому адміністрація та педагогічний колектив школи роблять усе для того, щоб у дітей, які переходять у середню чи старшу ланку не згасав в очах вогник зацікавленості, бажання пізнавати щось нове, відкривати для себе незвідані горизонти. Учні мають змогу доглядати за тваринками у «живому куточку», грати у футбол на міні-полі зі штучним покриттям чи займатися на стадіоні. У дітей є можливість плавати в шкільному басейні, розвивати вокальні здібності чи вчитися танцювати з професійним хореографом. У школі обладнані всім необхідним дві майстерні (слюсарна та столярна) для хлопчиків і два кабінети обслуговуючої праці для дівчаток. Працюють спортивні секції та різноманітні гуртки. Шкільна академія наук готує майбутніх дослідників, науковців, винахідників. Учні школи посідають призові місця не тільки на обласному, а й на державному рівнях, є постійними лауреатами різноманітних конкурсів і фестивалів. За двадцятип’ятирічну історію зі школи випустилися 86 золотих і 55 срібних медалістів. Наші діти з легкістю вступають у найпрестижніші навчальні заклади як в Україні, так і закордоном.

У 2011 році загальноосвітня школа №6 перегорнула ще одну сторінку своєї історії. Саме тоді був започаткований у місті Глухові кадетський рух, а на базі нашої школи відкрився перший кадетський клас. Зараз їх уже п’ять. Майбутні офіцери вивчають не тільки базові дисципліни, а й займаються стройовою підготовкою, виїжджають на стрільби. З ними працюють хореографи, психологи, офіцери – вихователі. Юні кадети - це окраса нашого міста, її гордість.

Василь Сухомлинський писав : «Програми в усіх школах одні й ті ж, підручники однакові, але школи різні, тому що різні вчителі. Школа – це передусім учитель. Особистість учителя – наріжний камінь виховання.» Педагогічний колектив школи налічує шістдесят вісім чоловік. З них двоє мають кваліфікаційну категорію вчитель-методист, двадцять дев’ять – вищу, п’ятнадцять – першу, десять чоловік – ІІ категорію, одинадцять – спеціаліст. Дев’ять чоловік нагороджені Грамотою Міністерства освіти й науки. Звання «старший учитель» мають одинадцять педагогів. Відмінник освіти України – вісім.

Кожен педагог – це особистість, яка не тільки володіє знаннями зі свого предмета, а й уміє мислити творчо, об’єднує в собі задатки психолога, вихователя, соціального педагога, а головне – уміє бути для своїх учнів ніжною й люблячою мамою, суворим, але справедливим батьком і вірним товаришем.

Летять роки, міняються десятиліття, оновлюється педагогічний колектив, а школа впевнено крокує вперед, перегортаючи золоті сторінки своєї історії. І поки гомінкими струмочками будуть поспішати до стін альма-матер її діти, доти й буде жити школа, радіючи успіхам своїх пташенят і дорослішати разом з ними.

Світлана Олійник, учитель української мови та літератури ЗОШ №6

Категорія: Новини школи | Переглядів: 436 | Додав: Pochatkova6 | Теги: іменини, свято, ЗОШ №6, день народження | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar