Четвер, 28.03.2024, 23:43
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Обдаровані діти
Співпраця
Міні-чат
200
Наше опитування
Яку інформацію Ви шукаєте?
Всього відповідей: 21
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
Особистий кабінет
Для перегляду мініпрофіля, увійдіть на сайт як користувач.
отримай сертифікат
Календар
«  Липень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Події дня
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми в мережі
Каталог образовательных сайтов Каталог - Сайти шкіл та освітніх закладів
Наша кнопка
Друзі сайту
Методсовет
Головна » 2016 » Липень » 4 » Шкільні програми не відповідають віку дітей, - експерти
17:02
Шкільні програми не відповідають віку дітей, - експерти

"У Міністерстві освіти і науки відбулась презентація обговорення чинних програм для початкової школи на платформі ЕдЕра.

За словами міністра освіти Лілії Гриневич, МОН ставить за мету розвантажити і оновити чинні програми початкової школи, а також вилучити з них застарілу і зайву інформацію.

«Наше ключове завдання – оновлення змісту освіти. Ми розробляємо концепцію Нової української школи, за якою будуть розроблені нові стандарти, написані нові програми на засадах компетентнісного підходу. Нова концепція буде реалізовуватися з 2018-го року після ретельної експертизи і апробації в школах. Але діти не можуть чекати. Тому вже зараз ми поставили мету розвантажити і оновити чинні програми початкової школи, вилучити з них застарілу і зайву інформацію, більш логічно викласти важливу і потрібну», – наголосила Лілія Гриневич.

У свою чергу, радник міністра освіти та координатор проекту з розвантаження програм початкової школи Іванна Коберник зауважила, що проект визвав значний інтерес освітян.

«Ключовою причиною, чому цей проект став успішним та зібрав такий великий спектр різних думок, є те, що вся робота ведеться в онлайн. Члени груп, що живуть в різних частинах України можуть обговорювати та працювати над пропозиціями. Ми отримали понад 5.3 тисячі коментарів від понад 2 тисяч авторизованих коментаторів, що свідчить про великий інтерес і потенціал таких форм обговорення. Нам важливо не втратити цих людей, що витратили свій час і зусилля на написання пропозицій. Водночас, ми запрошуємо науковців також долучитися до роботи в такому форматі, що показав свою ефективність», – зазначила Іванна Коберник.

Також під час презентації оновлених програм, модератори проекту зауважили, що чимало чинних сьогодні програм для початкової школи не відповідають віковим особливостям дітей.

Наприклад, природознавство в першому класі – діти мали вивчати склад грунтів і робити 10 практичних проектів на рік. У четвертому класі – вивчати географію океанів з формулюваннями, які вивчаються на уроках географії 7-8 класу. В програмі з англійської мови – було забагато письма та граматики, замало розвитку усного мовлення."

Повідомляє http://osvita.ua/school/51733/

Категорія: Новини освіти | Переглядів: 479 | Додав: karpitsckayae | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
avatar