П`ятниця, 26.04.2024, 06:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Меню сайту
Обдаровані діти
Співпраця
Міні-чат
200
Наше опитування
Яку інформацію Ви шукаєте?
Всього відповідей: 21
Статистика
Вхід на сайт
Пошук
Особистий кабінет
Для перегляду мініпрофіля, увійдіть на сайт як користувач.
отримай сертифікат
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Події дня
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Ми в мережі
Каталог образовательных сайтов Каталог - Сайти шкіл та освітніх закладів
Наша кнопка
Друзі сайту
Методсовет
Головна » 2015 » Листопад » 17 » Акція "Виховуємо толерантність"
17:01
Акція "Виховуємо толерантність"

 

Загальноосвітня школа покликана готувати підростаюче покоління до життя, давати їм знання основ наук, а також здійснювати важливий фактор, регулятор гармонійного розвитку людини.

         Виховання – це цілісна система формування особистості. І тому, у час розвитку науково-технічного прогресу, необхідно велику роль надавати моральному вихованню дітей. Моральне виховання в сім’ї та школі – це виховання доброти, поваги один до одного, терпимості і розуміння. Система загальної середньої освіти має сприяти формуванню гармонійно розвинутої, соціально й національно свідомої людини, здатної протидіяти виявам бездуховності, наділеної усвідомленим прагненням до саморозвитку й самовдосконалення.

         Головна мета морального виховання – набуття молодим поколінням морального досвіду, успадкування духовних надбань українського народу, досягнення культури міжособистісних і міжнаціональних відносин.

         Основні завдання морального виховання – набуття знань про моральні принципи, норми та правила суспільної поведінки; виховання моральних почуттів, потреб і ставлення до оточуючого; формування моральних ідеалів, переконань, стійких навичок і звичок моральної поведінки.

         Виходячи з цих понять, у нашій школі з 11 по 15 листопада була проведена акція „Виховуємо толерантність”, присвячена Міжнародному Дню толерантності, що проголошений 16 листопада 1995 року сесією Генеральної конференції ЮНЕСКО.

         Мета акції – формування у всіх учасників навчально-виховного процесу почуття  терпимості, ціннісного ставлення до людини, підвищення їх рівня правової культури.

        Одним із завдань тижня є зробити поняття близьким і зрозумілим для всіх учасників навчально-виховного процесу.

         Толерантність – це готовність і здатність без протесту сприймати особистість, повага до свободи іншого, його думок, поведінки, політичних та релігійних поглядів, виявлене почуття милосердя, співчуття терпимості, готовність до примирення.

З цією метою та виконуючи наказ  № 637   від  05.11.2013 року

по  відділу освіти міської ради , у школі була спланована акція „Виховуємо толерантність”, протягом якої  були проведені такі заходи:

17 листопада

  • Музичний супровід перерв.
  • Відео лекторій «Толерантність це…», «Дружба врятує світ», «Ти і я ми різні, але однакові» (Перегляд соціальних роликів, мультфільмів.)
  • Випуск загальношкільної газети „Психологічний вісник”.
  • Класоводи 1-4 класів та Соціальний педагог Т.В.Козловська провели бесіди та заняття для учнів своїх класів за темами:

„Вміємо спілкуватися”,

„Таємниці душі”,

„Душа – це наш витвір”,

„Кожен цікавий”.

  • Виставка тематичної літератури.
  • Паркан «Побажання другу».
  • Соціальна пошта «Скринька довіри».
Категорія: Участь в акціях | Переглядів: 536 | Додав: Pochatkova6 | Теги: Тиждень толерантності, акція, соціальний педагог | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar